Hämeentie 48
00500 Helsinki
Puh. (09) 7744 3110
pulut@rauhanpuolustajat.fi

Vuoden 2002 jutut:

Vuoden 2003 jutut:

Vuoden 2005 jutut:

Vuoden 2006 jutut:

Vuoden 2007 jutut:

Vuoden 2008 jutut:

Tapani Lausti

 

Tapani Lausti on Espanjassa asuva kansainväliseen politiikkaan ja aatehistoriaan erikoistunut toimittaja. Hänet tunnetaan muun muassa Ylen Lontoon kirjeenvaihtajana. Lausti ehti asua Lontoossa 18 vuotta ennen muuttoaan Andalusiaan.

Maailmanpolitiikan kriittinen seuranta ja analyysi ovat olleet Laustin työtä 1960-luvulta lähtien, jolloin hän aloitti uransa. Eläke alkoi juosta pari vuotta sitten ja se toi samalla taloudellisen
vapauden keskittyä tärkeiksi koettuihin asioihin.

Tapani Lausti tutkii historian laboratoriossa kokeiltuja toisenlaisia ihanteita, elämänmuotoja ja kasvatusperiaatteita. Hän kirjoittaa yhä useampien ihmisten tajunneen, että nyky-yhteiskunnat on rakennettu kestämättömälle pohjalle. Ajatus, että nykyinen meno voi jotenkin jatkua hamaan tulevaisuuteen, on epärealistinen. On olemassa niin paljon merkkejä monenlaisten kriisien kumuloitumisesta, että rauhallinen tulevien päivien odottelu on Laustin mukaan tuudittautumista illuusioihin.

Ilmastonmuutos ja muut ympäristöongelmat, kansainvälisen politiikan militarisoituminen ja kansainvälisen talouden jonkinasteisen romahtamisen mahdollisuus ovat kaikki hälytyskelloja, joiden hiljentäminen on mahdotonta.

Tapani Lausti on julkaissut Liken Pystykorvasarjassa teokset Toisinajattelun tiekartta (2004) ja Tienviittoja tulevaisuuteen (2008). Hänen suomen- ja englanninkielisiä kirjoituksiaan voi lukea myös osoitteesta www.lausti.com

 
Myytävät tuotteet