KULUTA HARKITEN  

Kuluttajan valta ja vastuu

Kehitysmaat maailmantaloudessa
[Ylikansalliset yhtiöt] [Agribisnes]

Elintervikkeet
[Kahvi] [Tee] [Kaakao] [Banaanit] [Sokeri] [Kalastus] [Tupakka] [Suomen maatalous]

Teollisuustuotteet
[Trooppinen puutavara] [Vaatteet ja urheilujalkineet] [Puuvilla] [Nahka] [Lelut] [Ylikansalliset pikaruokaketjut] [Matkailu] [Eläinkokeet]

Reilun kaupan merkki

Kuluttajan muistilista
[Reilun kaupan tuotteita] [Pakkausmerkinnät]

Lähdeluettelo

Maailmankaupat

Aktivoidu!

Linkkejä

Saatteeksi

Toinen painos (ilmestynyt vuonna 2000) on myös loppuunmyyty. Ajantaisaista tietoa Reilusta kaupasta voi käydä lukemassa osoitteessa: http://www.reilukauppa.fi/

Vuonna 1998 julkaistun Kuluta harkiten -oppaan kokonaan uudistetun laitoksen 8000 kappaleen painos myytiiin loppuun vajaassa vuodessa. nyt Nyt on ilmestynyt toinen, ajanmukaistettu painos. Sisällöltään uusi painos eroaa myös muun muassa siten, että mukaan on otettu nykyiselle kansainväliselle kaupalle vaihtoehdon tarjoavien Maailmankauppojen esittely.

Oppaan tarkoituksena on antaa kuluttajille tietoa kehitysmaatuotteista omien valintojen pohjaksi. Koska näiden tuotteiden vienti teollisuusmaihin on useimpien kehitysmaiden talouden selkäranka, oppaan alussa käsitellään lyhyesti myös kehitysmaiden asemaa maailmantaloudessa ja viennin laajempia yhteiskunnallisia yhteyksiä kehitysmaissa. Jokaisen kehitysmaatuotteen esittelyn lopussa esitetään myös vaihtoehtoja ylikansallisten yhtiöiden kehitysmaaperäisille tuotteille. Lisäksi oppaan lopusta löytyy kuluttajan muistilista, johon on koottu sekä reilun kaupan että ylikansallisten yhtiöiden tuotteet. Toivomme, että oppaan luettuaan kuluttaja suosisi ensinmainittuja jälkimmäisten kustannuksella.
Oppaan on kirjoittanut Lassi Salvi, paitsi luvut tupakka, matkailu ja muistilista Antti Rautiainen ja luvun pikaruoka Saara Henriksson. Oppaan on taittanut Heikki Sallinen, kannen kuvan on tehnyt Rosa Liksom. Tekijät haluavat kiittää Risto Isomäkeä, Jaana Airaksista, Teemu Matinpuroa, Leila Oksaa ja Ulf Särsiä hyödyllisistä kommenteista ja muusta avusta.Oppaan lopusta löytyvät kaikkien maahantuojien yhteystiedot.

Lassi Salvi
Antti Rautiainen


Sivut päivitetty 19.7.2006.
Lähetä palautetta: pulut(at)kaapeli.fi